Veronica Kalhori

Maahanmuuttajataustaisena naisena Suomessa, mission impossible?

Maahanmuuttajataustaisena naisena minulta kysytään jatkuvasti, mitä ajattelen Suomesta ja miten olen viihtynyt täällä. Oletan, että ihmiset haluavat kuulla, mitä Suomi minulle merkitsee. Tai ehkä itse haluan mieluummin kertoa siitä?

Tulin perheeni kanssa kiintiöpakolaisena Suomeen 14-vuotiaana. Meillä oli ainoastaan vähän vaatteita mukana. Saavuimme Mustasaareen, jossa saimme uuden alun elämässämme. Tuntuu siltä, ​​että synnyin uudestaan ​​juuri silloin. Meillä oli uusia asioita opittavana ja piti sopeutua uusiin olosuhteisiin ja uuteen kulttuuriin. Opin ensin ruotsin kielen ja myöhemmin myös suomen kielen. Valmistuin ylioppilaaksi, jonka jälkeen opiskelin aina tohtorin tutkintoon asti biologian alalla. Tällä hetkellä työskentelen eduskunnassa, joka on Suomen korkein päätöksentekoelin.

Vielä tänään, lähes 20 vuotta myöhemmin, ajattelen matkaa, joka ei todellakaan ole ollut niin helppoa, ja jonka aikana on ehtinyt tapahtua paljon. Miten on mahdollista, että maahanmuuttajanainen on tullut tällaiseen asemaan ja saanut tällaisen koulutuksen? Monille tämä saattaa kuulostaa mahdottomalta, lähes mission impossible.

Oma taustani on hyvin vaatimaton ja suurimman osan lapsuudestani elin sodan ja vainon ympäröimänä. En kuitenkaan ole antanut surullisten kokemusten katkeroittaa minua, vaan minulla on ollut unelmia, kuten kaikilla suomalaisilla aikuisilla voi olla. Olen ponnistellut ja tehnyt kovasti töitä sen eteen, mitä olen tänä päivänä. Mutta omaa menestystäni en ole kuitenkaan luonut yksin, vaan suuri kiitos menee suomalaiselle hyvinvointiyhteiskunnalle, joka mahdollisti minulle päästä näin pitkälle uudessa kotimaassani.

Ajattelen usein sitä, mitä voi saavuttaa, jos ihminen saa unelmoida ja kun hänelle annetaan mahdollisuus toteuttaa unelmiansa. Tarinani osoittaa, että Suomi on mahdollisuuksien maa. Olen tietenkin maahanmuuttajanainen, mutta en näe itseäni sellaisena. Vaan pidän itseäni Suomen yhteiskunnan täysivaltaisena jäsenenä, joka on käyttänyt hyväkseen kaikki hänelle annetut mahdollisuudet. Haluan, että muut näkevät minut samoilla silmillä.

Totta kai haluan antaa takaisin, ei syyllisyydestä, vaan yksinkertaisesti sen takia, että olen kiitollinen ja haluan olla uskollinen uudelle kotimaalleni. Toivon, että Suomi on jatkossakin sellainen maa, jossa jokaisella, taustastaan ​​riippumatta, on mahdollisuus toteuttaa unelmiansa. Haluan nähdä enemmän maahanmuuttajanaisia ​​eri asemissa. Kuka tietää, ehkä jonain päivänä, Suomi saa maahanmuuttajanaisen presidentiksi. Mission täysin possible, sanon minä.

Veronica Kalhori, eduskuntavaaliehdokas, Uusimaa, sdp

Filosofian tohtori 

www.veronicakalhori.com

https://www.facebook.com/veronicakalhori1/

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Olisi kyllä hyvä että maahan muuttaisi paljon naisia ja lapsia.

Miehiä on viime vuosina tullut ihan riittämiin

Naisia ja lapsia tullut aika vähän

Katriina Minna Koskela

Kirjoittaja ei edes hyväksy mielipiteitä sivulleen ilman että itse hyväksyy ne?

Käyttäjän kalhoriveronica84 kuva
Veronica Kalhori

Hei Katriina,

Kiitos viestistäsi. Itse kirjoitan asiallisesti ja arvostan rakentavaa keskustelua. En halua asiattomia kommentteja. Sen takia haluan ensin tsekata kommentit.

Yt.Veronica

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #7

Vaikka näin ajattelet, niin olisi fiksumpaa siivota jäljet kuin kieltää mielipiteiden julkaisu jo ennalta.

Onko olemassa asiattomia kommentteja? On ja niistä vastuun kantaa kommentoija, mutta itse näen, että jokaisella on kuitenkin oikeus julkaista mielipiteensä kenenkään sitä ennalta estämättä.

Tästä on tietenkin olemassa myös se toinen puoli eli voihan sitä ajatella myös suojelevan ja auttavan tällaisen "väärän" mielipiteen esittäjää seuraamuksilta, mutta lähtökohtaisesti silloinkin vastuun kantaa mielipiteen esittäjä.

Toisaalataan miksipä ei voisi toimia jo ennalta?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Hyvin ja kauniisti kirjoitettu. Suosittelin mielelläni kirjoitustasi.

Mika Hynynen

Paras ja kannustavin kirjoitus, mitä olen tänään, kansainvälisenä naistenpäivänä lukenut. Napakymppi.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Juuri tällaista tarvitaan lisää. Onnistuneella kotoutumisellasi lienee kuitenkin merkittäviä eroja näihin ei onnistuneisiin. Jos näistä eroista ja syistä voitaisiin käydä keskustelua ilman hampaita ja sarvia, niin maahan aidosti kotoutumishaluisilla olisi huomattavasti helpompi tie liittyä osaksi upeaa yhteiskuntaamme.

Kauniit kasvosi näkyvät, joten oikein hyvää naistenpäivää!

Katriina Minna Koskela

EN halua koskaan nähdä muutakuin Suomalaisen presidentin. Kurdi ja arabi kulttuuri ovat liian erilaisia. Ihminen on kokonaisuus josta ei voi irroittaa kulttuuria eikä uskontoa, eikä muita vakaumuskia. Monikultuurisia maita voimme seurata yhteskuntatieteen näkökulmin, ja se ei todellakaan ole ihastuttavaa luettavaa, vaan ghettotumista, miniatyyriyhteiskuntia etnisten taustojen mukaan, jengitymistä- ristiriitoja. Korostan tässä sitä että raamatussakin todetaan kullekin kansalle oma maa, omat rajat ja oma uskonto- uskon sillä olevan merkityksen- Rauha ja tasapaino- koska ihmiset ovat erimielisiä. Nyt on nähtävissä ettei turvapaikanhakijat sopeudu kulttuuriimme eivätkä jakaudu tasaisesti asumaan yhteiskuntaamme vaan hakeutuvat omiensa pariin lähiöihin. Vaikka olisi kauniisti kirjoitettu, ja kauniita ihanteita- silti niiden käytännössä totetuminen on erittäin vaikeaa. Suomessa syntyneen on helpompi sopeutua ja tulla Suomalaiseksi jos maahantulijat edes haluavat kokea itseänsä Suomalaiseksi. Sinulla on Suomessa syntynyt lapsi, josta tulee Suomalainen tai ainakin hänen lapsistaan. Onnea matkaan kohti Suomalaisuutta.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Anteeksi, mutta en ymmärrä miksi arabi- kurdi- tai jostakin muusta kulttuurista/uskonnosta peritynyt Suomalainen ei voisi olla presidentti?

Esimerkiksi juuri kyseessä oleva blogisti on saapunut eri kulttuurista ja mielestäni olisi huomattavasti parempi valinta presidentiksemme kuin vaikkapa Miina Äkkijyrkkä.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

todellakin todellakin todellakin

sorry Miina !

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Opettelisit ensinnäkin kirjoittamaan yhtä hyvää suomea kuin blogisti, niin että edes pienet ja isot kirjaimet olisivat kohdallaan. Kirjoittaja ei tekstistään päätellen millään tavoin edusta mitään kuvaamaasi, päin vastoin. Ja näyttää menestyvän huomattavasti paremmin kuin useimmat suomalaiseksi itseään korostavat. Älykäs nuori nainen, lisää tällaista!

Raamatulla ei voi perustella muuta kuin Raamattua. Tuollainen ajatusmaailma ei luo muuta kuin eripuraa.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Ihan vain yleisesti haluaisin huomauttaa, että meissä kommentoijissa ja kansalaisissa jotka yleensäkkin viitsivät edes osallistua näihin keskusteluihin on olemassa taustoiltaan kovin laajan kirjon edustavia ihmisiä.

Anteeksi, mutta kirjoitusasuun tai muihin ns. epäoleellisiin virheisiin viittaaminen on mielestäni tois arvoista. Omalla kohdallani tämä kirjoitusvirheiden määrä on ihan päivittäistä.

Kysymyksessä voi olla esim. lukihäiriö ja tällaisen "mollaaminen" on ihan suoraa rasismia. Itse en koe kovinkaan fiksuna puuttua näihin pieniin sivuseikkoihin, kun tekstistä kuitenkin selviää meille jokaiselle asian sisältö.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

"Totta kai haluan antaa takaisin, ei syyllisyydestä, vaan yksinkertaisesti sen takia, että olen kiitollinen ja haluan olla uskollinen uudelle kotimaalleni. Toivon, että Suomi on jatkossakin sellainen maa, jossa jokaisella, taustastaan ​​riippumatta, on mahdollisuus toteuttaa unelmiansa."

Tässä se ongelma on. Suomi on pieni maa, eikä voi antaa kaikille mahdollisuutta toteuttaa unelmiaan täällä, koska se edellyttäisi sitä, että kaikki tänne pyrkivät otettaisiin kyselemättä vastaan.

Hyvin useien maahanmuttajataustaiset naiset eivät tätä ongelmaa ymmärrä lainkaan.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Eiköhän Suomi hyödy aina naispuolisista maahanmuuttajista varmaan millä tahansa mittarilla arvioituna kun tietää meidän demografian missä on enemmän miehiä.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Aivan varmasti.

50/50 suhteessa pitäisi ottaa maahanmuuttajia.

nyt luvut on karuja, lähinnä miehiä tulee

Toimituksen poiminnat