Veronica Kalhori

Seksuaaliseen rikokseen syyllistyneille tulee antaa rangaistus

  • Seksuaaliseen rikokseen syyllistyneille tulee antaa rangaistus

Seksuaaliseen rikokseen syyllistyneille tulee antaa rangaistus

Suomea on jälleen kerran järkyttänyt uutiset seksuaalisista rikoksista.  Oulussa ja Helsingissä on otettu kiinni ulkomaalaistaustaisia miehiä epäiltyinä alaikäisten seksuaalisesta hyväksikäytöstä.   

Rikos on rikos. Suomi on oikeusvaltio, ja oikeusvaltion periaatteita tulee noudattaa. Rikokseen syyllistyneille tulee antaa rangaistus. Raiskaus ja seksuaalinen hyväksikäyttö ovat törkeitä rikoksia, joista tulee saada kova rangaistus. Eikä ole väliä kuka rikoksen tekee, maahanmuuttaja, kantasuomalainen tai joku muu.

Saadaksemme muutoksia aikaan meidän tulee puhua avoimesti ja rehellisesti ongelmista. Mutta valitettavasti yhteiskuntamme ilmapiiri on niin tulehtunut, ettei kukaan enää uskalla sanoa mitään. Tämä hiljaisuuskulttuuri pitää rikkoa. Vaikeimmistakin asioista pitää pystyä puhumaan avoimesti, rehellisesti, rakentavasti ja rohkeasti.

On kuitenkin hyvä muistaa, ettei jotakin ihmisryhmää saa leimata vain sen takia että yksi sen jäsen tekee rikoksen. Maahanmuuttajat ovat itse myös hyvin järkyttyneitä näistä tapauksista, eivätkä hyväksy tällaista käyttäytymistä.  

On äärimmäisen tärkeää, että tänne tulijoille annetaan tietoa siitä, miten täällä Suomessa tulee kohdella naisia. Jotkut tänne tulijoista ovat tulleet sellaisista kulttuureista, joissa naiset ja tytöt nähdään pelkästään objekteina, ja joissa väkivalta naisia kohtaan on normaalia.  

Keskitytään kuitenkin uhreihin ja heidän perheisiinsä. On tärkeää, että he saavat tarvitsemaansa apua ja tukea. Rikoksiin syyllistyneille tulee antaa ansaitsemansa rangaistus. Tärkeää on myös, että poliiseille ja muille turvallisuusviranomaisille annetaan riittävät resurssit, jotta he pystyvät suoriutumaan omasta työstään hyvin. Tämä nostaisi myös kansalaisten turvallisuuden tunnetta.

 

Veronica Kalhori

Espoo

www.veronicakalhori.com

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Pääministeri, DI Sipilän matematiikka oudoksuttaa
Iltalehti: Juha Sipilän mielestä Oulun raiskausvyyhdin lapsiuhrien määrä ei ole poikkeuksellinen, kun sen suhteuttaa kaikkiin lapsiin kohdistuviin seksuaalirikoksiin, joita maassamme tapahtuu.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/3b90f29d-3326-4...

Jos maahanmuuttajia on vaikkapa 25 000 ja Suomen kansalaisia 5 000 000 niin suhde on 1: 200 eli jos maahanmuuttajat tekevät 5 raiskausta, niin kantaväestö tekisi samassa ajassa 1000 raiskausta. Minusta tämä kyllä olisi poikkeuksellista.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Myös islamilainen rasismi ja raiskauskulttuuri tulee tuomita ja tarvittaessa korjata vihapuhelainsäädäntö niin, ettei tuollaisten kulttuurillisten epäsopivuuksien esilletuonti ole rangaistavaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kaikkiin rikoksiin syyllistyneille tulee antaa rangaistus ja niin annetaankin, jos vain saadaan kiinni. Otsikko oli siis tautologia.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Tärkeä huomio. Kaikista rikoksita pitää kiinni jäänen saada lain mukainen rangaistus; ei vain seksualirikoksista.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Pitää erottaa ulkomaalaisuus ja rikollisuus. Suomessa ei ole sellaista kansallisuusryhmää joka ryhmänä syyllistyisi rikoksiin. Kaikissa kansallisuuksissa on rikoksien tekijöitä. Toiminta pitää suunnata kahteen asiaan: Rikosten annalta ehkäisyyn ja nuorten etenkin tyttöjen turvallisuuden lisäämiseen.

Kaikki rikolliset, jotka kiinni saadaan, pitää saada tuomiolle ja kärsimään rangaistuksensa. Sen jälkeen, jos vankilatuomion saanut on muun maan kansalainen, pitää hänet karkottaa. Kantasuomalaisia ei voi karkottaa. Vaikeaa se on nykylainsäädännön mukaan ulkomaalaistaustaisenkin kohdalla, jos hän ollut pitkään Suomen kansalainen ja jopa Suomessa syntynyt.

Poliisille pitää antaa laajemmat seurantamahdollisuudet. Nythän pääsääntöisesti poliisi voi puutua asiaan vasta, kun rikos on tapahtunut. Poliisilla ei eaimerkiksi ole oikeutta tallentaa tietoja epäilyttävistä henkilöistä, jotka valmistelevat, mutta eivät vielä eivät ole syyllistyneet rikokseen. Sellaisen rekisterin pito on kielletty. Tuo kielto pitää poistaa. On kuitenkin huomattava, ettei seurannan saa rajoittua ulkomaalaistautaisiin. Kaikkia epäilyttäväsi toimivia henkilöitä pitää seurata - siis suomalaisiakin.

Toimituksen poiminnat