Veronica Kalhori

Osaamiseen ja tutkimukseen tulee panostaa!

  • Osaamiseen ja tutkimukseen tulee panostaa!

Toimiessamme globaalissa maailmassa, jossa ympäristömme muuttuu jatkuvasti, voidaan jopa sanoa, että muutokset ovat niin nopeita, että maailma voi näyttää melko erilaiselta yli yhden yön. Voidaksemme hallita näitä muutoksia, on äärimmäisen tärkeätä, että olemme innovatiivisia ja osaamme reagoida ympäristön muutoksiin. Keskeistä on, että annamme asiantuntijoiden käyttää heidän osaamistaan ja tietotaitoaan.

Ympäristömme tulee olla luova. Meidän tulee hyödyntää uutta tietoa ja soveltaa sitä tuotantoomme. Tutkimuksen, tieteen ja talouden kytkeminen ovat keskeisiä tekijöitä, mikäli haluamme lisätä kilpailukykyämme. Toimimme globaalissa kilpailussa, jossa vain parhaat menestyvät. Innovaatiot lisäävät tuotantoa ja tulojen kautta hyvinvointia. Vaikutukset näkyvät myös paikallisella tasolla. Olemme menestyneet useilla eri aloilla, mutta voimme laajentaa tutkimuskenttäämme, mikäli tutkimusrahoitukseen osoitettuja rahoja voidaan lisätä.

Koulutukseen ja tutkimukseen kohdistuvat leikkaukset haittaavat Suomen tulevaisuutta. Leikkauksilla on iso ja pitkäaikainen vaikutus yhteiskuntaamme. Monet asiantuntijat ovat nostaneet tämän esiin useaan otteeseen.

En halua nyt keskittyä massiivisiin leikkauksiin, jotka kohdistuvat koulutukseen kokonaisuutena, jota monet ovat jo huutaneet. Haluan korostaa leikkausten merkitystä tutkimukselle.

Kuinka menestyksekäs yhteiskunta on, ei ole mitattavissa siinä, kuinka pieni osa väestöstä onnistuu elämässään tai miten paljon he omistavat. Vaan yhteiskunnan menestys heijastuu siihen, kuinka innovatiivisia ja luovia sen jäsenten annetaan olla.

Tutkimukseen kohdistuvat leikkaukset haittaavat yhteiskuntaamme monin eri tavoin. Ne aiheuttavat yhteiskunnalle uusia tarpeettomia kustannuksia. Ongelma on se, että korkeasti koulutetut ihmiset, jotka haluavat keskittyä tutkimukseen eivät voi tehdä sitä. Heidän on pakko muuttaa urapolkuaan, koska muutoin he jäisivät ilman toimeentuloa, arvokkaalle ja ansiokkaalle tutkimustyölle ei löydy rahoitusta. Emme käytä hyväksemme osaamistamme ja kykyjämme.

Hallitus on kohdistanut leikkauksia tutkimukseen, jotta se pystyy säästämään ja luomaan uusia mahdollisuuksia. Halutaan vähentää työttömyyttä. Kysyn nyt, kuinka voidaan lisätä työllisyysastetta, kun romutetaan työpaikkoja? Miten Suomen talous voi kukoistaa, jos hallitus lamauttaa kykymme ja innovaatiotoimintamme? Tätä on syytä miettiä. Suomen tulee investoida tutkimukseen ja innovaatioihin!

 

https://www.facebook.com/veronicakalhori1/

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Pikkasen vaikea aihe on tuo globalisaatio. Suomestakin kannattaa viedä selluloosaa maailmalle, sensijaan että koitettaisiin jalostaa sitä kotimaassa.

No on jotakin suunnitteilla, esim. kuituja vaateteollisuudelle, käsittääkseni asiasta on jo puhuttu kymmeniä vuosia.

Isoilla yrityksillä nyt olisi niitä varoja tutkimukseen ja tuotekehitykseen. Pitäisi olla selvästi kannustavampaa sijoittaa tutkimukseen ja tuotekehitykseen kotimaassa. Mutta entäs se globalisaatio. Yritykset maksimoivat sijoituksensa tuoton ja pitävät omistajat sitä kautta tyytyväisenä. Voi olla, että tuotanto kotimaassa (poislukien raaka-aineteollisuus) ei kuulu siihen kategoriaan, joka kannattaa.

Toimituksen poiminnat